Èxit en la presenta de la reedició de Itinerari Urbà del Divendres Sant Saguntí

FTG:/// Miguel Giménez


La presentació va estar a càrrec de Miguel Rochina, Clavari de 2025, Albert Vidal, periodista, i l'autor Albert Llueca.

L'Arxiu Camp de Morvedre reedita una obra que captura l'essència de la tradició i la devoció de la ciutat de Sagunt durant la Setmana Santa. Originalment escrit per Emilio Llueca en 1992, i que he reescrit per a commemorar els seus 15 anys com Majoral i Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist.

La nova edició compta amb més de 100 il·lustracions que retraten els carrers, esglésies, ermites i palaus de Sagunt, així com detalls de les vies urbanes que han sigut testimonis del pas de la processó del Sant Enterrament durant segles. Així com fotos de totes les andes i moments de la Setmana Santa Saguntina. Les fotografies, a càrrec d'artistes de renom com Jorge M. Jaime, Kivi Osma, David Pardo, Vicente Peña, Ismael Rodrigo, Ignasi Corresa, Daniel Tortajada, Patrick Salvador i Francisco Herraiz, enriqueixen la narrativa visual del llibre i ofereixen una perspectiva única de la Setmana Santa Saguntina. També quanta amb la col·laboració de Donís Farinós, president de la Confraria, així com Jesus Larruga i Alfredo Castelló, president de la Confraria i Alcalde en 2009 respectivament.
Albert Llueca, amb aquesta reedició, no sols ret homenatge a l'obra del seu predecessor, sinó que també proporciona una nova mirada a la rica història i cultura de Sagunt. El llibre és una invitació a explorar l'itinerari urbà del Divendres Sant, un camí ple de fe, història i art.

Esta volta s'ha centrat en el recorregut de la mà de la Vera Creu. La Vera Creu és un element central en la Setmana Santa de Sagunt, simbolitzant la passió i sacrifici de Crist. La seua presència en el Divendres Sant i la seua entrada a les esglésies és un moment de profunda emoció i devoció per als fidels. La creu no sols representa l'instrument de la mort de Jesús, sinó també la promesa de la resurrecció i la salvació. La tradició de la Vera Creu a Sagunt connecta a la comunitat amb la seua herència religiosa i cultural, oferint un espai per a la reflexió i la fe compartida. L'emoció que se sent en veure la Vera Creu, com Majoral, entrar a les esglésies durant la Setmana Santa és una mescla de reverència i admiració. És un recordatori tangible de la història i les creences que han modelat la identitat de la ciutat i els seus habitants. Aquest acte solemne permet als participants experimentar una connexió més profunda amb la seua espiritualitat i amb la història de la seua fe.

El llibre estarà a les llibreries del municipi, o així ens ha ninformat, i en l'editorial online Bubok

https://www.bubok.es/libros/278021/itinerari-urba-del-divendres-sant-sagunti
Més recent Anterior