El projecte educatiu ‘Capgirant Sagunt de la T a la S’ ja disposa d’una versió en anglés

L’equip d’internacionalització de l’IES María Moliner ha traduït a la llengua anglesa tots els material didàctics de la iniciativa

L’Ajuntament de Sagunt anuncia el llançament del projecte educatiu ‘Capgirant Sagunt de la T a la S’ en versió anglesa. Esta iniciativa, originalment dissenyada pel Gabinet de Promoció del Valencià per a explorar la història, els monuments, els espais i les persones que donen forma a Sagunt, ara està a l’abast de les escoles i dels instituts internacionals que participen en intercanvis Erasmus+.

El projecte, que fomenta la comprensió intercultural i l’aprenentatge d’idiomes, ha estat acuradament traduït per l’equip d’internacionalització de l’IES María Moliner, que ha fet un gran treball per tal que este valuós i útil material estiga disponible per a un públic més ampli. Per a això s’han traduït les targetes de vocabulari il·lustrades per Teresa Cebrián i escrites per Albert Llueca, així com els grans jocs desenvolupats pel Casal Jove de la regidoria de Joventut i Infància.

La regidora de Normalització Lingüística, Patricia Sánchez, ha manifestat: «Estem encantats de presentar la versió en anglés de ‘Capgirant Sagunt de la T a S’. És molt important fomentar la cultura de la nostra ciutat i continuar treballant en una societat educativa plural en tots els sentits. El Gabinet del Promoció del Valencià és un departament transversal tant dins de l’Ajuntament de Sagunt com de cara a la societat. És un orgull que projectes duts a terme anteriorment servisquen d’exemple i es continue treballant sobre ells per a millorar l’experiència d’estudiants d’Erasmus+». L’edila de l’Ajuntament de Sagunt també ha comentat: «Definitivament, este projecte mostra el compromís de Sagunt amb les seues arrels, amb la cultura i amb el foment de les relacions internacionals actuals i futures. Que este projecte servisca de precedent per a continuar treballant conjuntament en nous projectes».

Per la seua banda, el regidor d’Educació, Raúl Palmero, ha afirmat: «És molt important que es continuen potenciant i actualitzant projectes i activitats que han sigut un èxit del departament de Promoció del Valencià. El ‘Capgirant’ és un recurs que ve a reforçar i impulsar mitjançant jocs el coneixement del nostre patrimoni, les nostres tradicions, cultura i capital en tota la seua amplitud». A més a més, Raúl Palmero ha declarat: «Des del departament d’Educació celebrem que es porte més enllà i l’ampliem a l’anglés, i aprofitem també per a agrair a l’IES María Moliner el seu compromís en este projecte. Sempre que es potencie el coneixement i els valors educatius, és important que les administracions anem de la mà amb la comunitat educativa».

El creador del projecte, Albert Llueca, s’ha mostrat molt content pel treball fet: «Veure Capgirant Sagunt expandir-se a escala internacional és un somni fet realitat. Les targetes de vocabulari, les il·lustracions i les activitats interactives han sigut dissenyades amb passió per a fomentar l’aprenentatge i l’estima per Sagunt. Agraïsc a l’IES María Moliner l’excel·lent treball de traducció que han fet».

Es pot accedir a tots els materials des de l’enllaç https://bit.ly/capgirantsagunt

Més recent Anterior