L’ARXIU reedita "Itinerari Urbà del Divendres Sant Saguntí" d'Emilio Llueca

Fotografia Dani Tortajada / LEVANTE EMV


L’ARXIU Camp de Morvedre es complau a anunciar la reedició del llibre "Itinerari Urbà del Divendres Sant Saguntí", una obra que captura l'essència de la tradició i la devoció de la ciutat de Sagunt durant la Setmana Santa. Originalment escrit per Emilio Llueca en 1992, el llibre ha sigut reescrit per Albert Llueca per a commemorar els seus 15 anys com Majoral i Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist.

La nova edició compta amb més de 100 il·lustracions que retraten els carrers, esglésies, ermites i palaus de Sagunt, així com detalls de les vies urbanes que han sigut testimonis del pas de la processó del Sant Enterrament durant segles. Així com fotos de totes les andes i moments de la Setmana Santa Saguntina. Les fotografies, a càrrec d'artistes de renom com Jorge M. Jaime, Viki Osma, David Pardo, Vicente Peña, Ismael Rodrigo, Ignasi Corresa, Daniel Tortajada, Patrick Salvador i Francisco Herraiz, enriqueixen la narrativa visual del llibre i ofereixen una perspectiva única de la Setmana Santa Saguntina. També quanta amb la col·laboració de Donís Farinós, president de la Confraria, així com Jesus Larruga i Alfredo Castelló, president de la Confraria i Alcalde en 2009 respectivament.

Albert Llueca, amb aquesta reedició, no sols ret homenatge a l'obra del seu predecessor, sinó que també proporciona una nova mirada a la rica història i cultura de Sagunt. El llibre és una invitació a explorar l'itinerari urbà del Divendres Sant, un camí ple de fe, història i art.

Llueca explica que el llibre fa un recorregut de la mà de la Vera Creu, “La Vera Creu és un element central en la Setmana Santa de Sagunt, simbolitzant la passió i sacrifici de Crist. La seua presència en el Divendres Sant i la seua entrada a les esglésies és un moment de profunda emoció i devoció per als fidels. La creu no sols representa l'instrument de la mort de Jesús, sinó també la promesa de la resurrecció i la salvació. La tradició de la Vera Creu a Sagunt connecta a la comunitat amb la seua herència religiosa i cultural, oferint un espai per a la reflexió i la fe compartida. L'emoció que se sent en veure la Vera Creu, com Majoral, entrar a les esglésies durant la Setmana Santa és una mescla de reverència i admiració. És un recordatori tangible de la història i les creences que han modelat la identitat de la ciutat i els seus habitants. Aquest acte solemne permet als participants experimentar una connexió més profunda amb la seua espiritualitat i amb la història de la seua fe”.

Setmana Santa

La Setmana Santa Saguntina és una celebració de gran importància a Sagunt, no sols pel seu valor religiós sinó també pel seu impacte cultural i social. La Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist, una de les més antigues d'Espanya, juga un paper central en l'organització dels esdeveniments que commemoren la passió i mort de Jesucrist.

La Setmana Santa no és només una sèrie de processons i actes litúrgics; és una expressió de la identitat de la comunitat, que uneix als seus membres en una experiència compartida de fe i tradició. Els actes organitzats per la confraria són manifestacions de la devoció i el compromís de la comunitat amb la seua herència.

A més, la Setmana Santa Saguntina ha sigut declarada Festa d'Interés Turístic Nacional, la qual cosa subratlla la seua rellevància més enllà de les fronteres locals i destaca la riquesa de les seues tradicions. Els visitants i fidels poden experimentar la profunditat espiritual i la bellesa artística de les processons, especialment la Processó del Sant Enterrament, que és coneguda per la seua solemnitat i les seues impressionants imatges.

Enllaç per adquirir el llibre 

Més recent Anterior