LA PRESIDENCIA

Albert Llueca Juesas. (Sagunt, 1982). Informàtic. Des de 2006 és president de l'Associació L'ARXIU Camp de Morvedre, la qual vol ser un espai de reflexió on donar a conèixer primer el llegat d'Emilio Llueca com a Cronista i generar noves interaccions. Amb la reedició de llibres i publicadcions de nous continuem amb la tasca inciaida fa 70 anys per el Cronista.
El Camp de Morvedre, amb la seua rica història i patrimoni cultural, és un tresor que mereix ser preservat i valorat. Emilio Llueca Úbeda, com a cronista oficial de Benifairó de les Valls, Benavites i Quartell, va contribuir significativament a aquest llegat. La seua tasca d'investigació i documentació ens permet conèixer les arrels i les històries que configuren la identitat d'aquesta comarca.
Reedició d'Obres: Les paraules d'Emilio Llueca han de ser reeditades i posades a l'abast del públic. A través de la reedició, podem mantenir viva la seva memòria i compartir el seu coneixement amb les noves generacions.
Exposicions i Activitats: L'associació L’ARXIU pot organitzar exposicions i activitats centrades en la seua obra. Aquests esdeveniments no només donen visibilitat al treball d'Emilio Llueca, sinó que també eduquen i inspiren la comunitat local. Les exposicions incloen fotografies, documents històrics i testimonis que ens transporten al passat.
Col·laboració Interinstitucional: Hem de treballar conjuntament amb altres institucions, com ara museus, biblioteques i ajuntaments, per preservar i difondre el patrimoni cultural. La digitalització d'arxius, la investigació compartida i els programes educatius són eines essencials per a aquesta tasca.
Crítica Constructiva: Com a persones que s’estimem el patrimoni, hem de qüestionar la situació actual. Estem invertint prou recursos per protegir-lo? Estem fomentant pràctiques sostenibles per a la seva conservació? La crítica constructiva ens ajudarà a millorar i adaptar-nos als canvis.
L'Arxiu Camp de Morvedre és una associació que té com a missió donar a conèixer el llegat històric i cultural de la comarca del Camp de Morvedre. A través de la recopilació, preservació i difusió d'arxius, documents i testimonis, l'arxiu busca connectar la població amb la seva història i fomentar la consciència patrimonial.

Visió:
- La visió de l'Arxiu Camp de Morvedre és ser un referent en la recerca i divulgació del patrimoni local. Vol ser reconegut com un espai d'aprenentatge i descoberta per a tota la comunitat.

Valors:
- Preservació: L'arxiu valora la conservació i protecció dels documents i materials que conformen la memòria col·lectiva.
- Accessibilitat: Busca fer accessible la informació a tots els ciutadans, fomentant la consulta i la investigació.
- Col·laboració: L'arxiu promou la col·laboració amb altres institucions, entitats i la comunitat per enriquir el coneixement històric.
- Educació: Vol educar i sensibilitzar sobre la importància del patrimoni cultural i la seva relació amb el present i el futur.

En resum, l'Arxiu Camp de Morvedre té com a objectiu preservar la història local i fer-la accessible a tothom, amb una visió d'excel·lència i valors centrats en la comunitat i el coneixement.