Ahir en 'Tresors amb història' vam conéixer objectes que formen part de la història de Sagunt: un nivell d'obrer de la siderúrgia i visors de les fotografies estereoscòpiques de l'Arxiu Camp de Morvedre. 'Tresors amb història' és una campanya per a buscar objectes quotidians que exploren la història de la Comunitat Valenciana dels últims cent cinquanta anys. Una producció d'À Punt Mèdia en associació amb El Terrat i Sunrise Pictures.
Per una part Elisa Rodrigo va presentar un nivell que va pertànyer al seu besavi, obrer saguntí a la Fàbrica dels Alts Forns de Biscaia (després Alts Forns del Mediterrani de Sagunt), "el meu besavi s'encarregava d'arreglar qualsevol cosa que es trencara a les instal·lacions. Una de les feines més perilloses que feia era entrar dins dels forns per a enllestir qualsevol desperfecte, com tornar a posar al lloc les rajoles refractàries que queien de les parets interiors dels forns. Els Alts Forns no es podien apagar, per això abaixaven la temperatura dels forns i obrers com el meu besavi entraven amb sacs d'arpillera banyats amb aigua, col·locaven una sola rajola i eixien per a no morir. Malauradament, molts es cremaven i morien. El meu besavi va treballar fins que va morir a causa de malalties respiratòries produïdes pels Alts Forns" també se va aportar el carnet obligatori de treballador i una cartilla de racionament familiar per a l'economat de la fàbrica.
Seguidament Albert Llueca, president de l'Arxiu Camp de Morvedre, va presentar unes fotografies esteroscòpiques que "formen part de la col·lecció que va iniciar el meu pare, Emilio Llueca, i que posteriorment es convertiria en l'Arxiu Llueca-Juesas d'Imatges de Sagunt. També és rellevant per al territori valencià perquè els fotògrafs anaven amb aquestes càmeres per tal de guardar en la memòria tot el nostre entorn i saber com era el territori valencià de l'inici del segle XX" continua "l'objecte en si, es tracta de dos visors de les fotografies estereoscòpiques, un recull de diferents fotos de la comarca del Camp de Morvedre i la màquina per a poder fer aquestes fotos". També destaquen que "algunes d'aquestes fotos són anònimes i altres les podem identificar amb l'autoria de Vicent Peydro, un fotògraf molt important de l'època". La fotografia estereoscòpica de l'inici del segle XX consisteix a realitzar una imatge en 3D, la qual dona la il·lusió que t'encontres dins de la fotografia. Això s'aconsegueix amb la superposició de dues fotografies desplaçades una de l'altra.