Llancem #WordleFaller

Des de L’ARXIU Camp de Morvedre amb la col·laboració de AVIVA Sagunt, Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Sagunt s’ha llançat un Wordle amb mots relacionats amb la festa de les falles que se podrà jugar del dia 27 de febrer fins el dia 20 de març.

Que és Wordle? Wordle és un joc d'endevinar paraules, que té un format de mots encreuats i que s’ha convertit en viral. En ell, has d'endevinar una paraula en sis intents, en els quals no se't donen més pistes que dir-te quines lletres de les quals has posat estan dins de la paraula. La seua mecànica és molt simple, i possiblement a això es deu part del seu èxit, ja que fa que siga accessible per a tots. Cada vegada que fas un intent, has d'escriure una paraula vàlida, i se't dirà quins de les lletres introduïdes estan, quins no, i si estan en el lloc on els toca o no. Quan faces un intent veuràs els resultats d'aqueix intent, i podràs tornar a provar.

Com ha sorgit la idea? Aprofitant eixa viralitat del joc hem decidit seleccionar junt a AVIVA Sagunt 22 paraules relacionades amb la festa de les falles per tal de poder apropar eixe vocabulari a la gent apostant per una gamificació ja que se poden compartir per tuiter i diferents xarxes els resultats.

És una proposta únicament per al Camp de Morvedre? No, la festa de les falles és d’àmbit de tot el territori valencià i és per això que les paraules seleccionades son comuns a tot el territori. Podran jugar fallers i falleres des de Vinarós fins a Oriola. I així sumem un granet d’arena més per tal de fer conèixer la festa per excel·lència dels valencians i valencianes declarada Patrimoni de la Humanitat.

En que idioma està el joc? L’idioma serà el valencià ja que és un tret diferencial tant territorialment com en el mon festiu faller, en este sentit, cada dia apareixerà la paraula del dia anterior amb un enllaç al Diccionari normatiu de l’AVL per a poder consultar-la.

Perquè falles i paraules? Les Falles es remunten tant als cadafals satírics i burlescos que els veïns ja erigien a mitjan segle XVIII com a les fogueres que s’encenien vora les alqueries de l’Horta. I en ells apareixen la crítica i la sàtira utilitzada per a poder contar l’explicació de la falla. També les cançons festives falleres i les seues lletres han fet que la tradició és mantinga viva. I una cosa també important és el Llibret de la Falla que és al final el que és queda quan el monument ja s’ha cremat.

Perquè iniciar el joc el dia 27 de febrer? Encara que és un joc que engloba a tot el territori valencià agafem de referencia la Crida a la Porta del Serrans com a tret d’eixida del mateix i acabem en el dia 20 de març el dia després de la cremà que és l’inici del nou exercici faller.

On podrem trobar l’enllaç diari a la paraula? Doncs en les xarxes de L’ARXIU, en les de l’Ajuntament de Sagunt, o se pot accedir a is.gd/wordlefaller per tal de poder jugar.

Més recent Anterior